De Talentenhaven

Véronique Minnebo - Begeleiding van hoogbegaafde kinderen en jongeren
Antwerpen (Berchem)

Strategie- en denkspellen

De denkspellen van ThinkFun zijn goed voor uren uitdagend spelplezier! Rush Hour, het bekende puzzelspel met de autootjes die mekaar blokkeren, was één van de eerste dergelijke denkspellen die we in huis hadden. De doos hangt intussen nog met haken en ogen aaneen, zo vaak is het gespeeld. Het gaat ook steevast mee op reis. Ook Shape by Shape en Brick by Brick valt bij mijn kinderen erg in de smaak! (En, sssjt, misschien niet cool, maar... ik speel al die spellen ook erg graag ;-))


En yep, enkele zijn ook online te spelen!


"Ik speel graag Rush Hour! Auto's vond ik altijd heel plezant, en een moeilijke puzzel met auto's is gewoon top! Al vond ik de eerste levels wel erg makkelijk." Wout, 10 jaar.

Story Cubes

De Story Cubes, dobbelstenen met daarop pictogrammen, nodigen uit tot fantaseren en vertellen.
In de praktijk gebruik ik ze om het ijs te breken bij kinderen, om ze te helpen hun verhaal te vertellen, de fantasie te prikkelen of als ontspannend tussendoortje.
Een echte favoriet, trouwens!
Ook mijn eigen kinderen vragen me regelmatig om een "potje verteldobbelstenen".


SmartGames hoeven we jullie wellicht niet meer voor te stellen. Deze slimme denkspellen zijn alom bekend en geliefd. Colour Code, IQ Blockx, Castle Logix, Road Block, Camouflage... Ach, ik kan bezig blijven! Goed voor uren speelplezier!

Wist je dat je SmartGames ook online kunt spelen? 


"SmartGames vind ik zo leuk omdat je er lekker bij moet nadenken en je kunt het steeds wat moeilijker maken!" Lore, 9 jaar.

Khet the Laser Game

Een gewéldig spannend, strategisch spel, waarbij de status van de stukken en hun positie van belang is. Probeer met een laserstraal en spiegels stukken van je tegenspeler te veroveren en haar of hem "schaakmat" te zetten. 


Strategisch en ruimtelijk inzicht noodzakelijk ;-)


"Khet is cool! Jammer dat ik thuis niet zoveel tegenspelers op mijn niveau heb" ;-) Sam, 13 jaar.

999 Games


Kom, hiervan geef ik jullie meteen ook weer de hele site mee! Wij kunnen gewoon niet kiezen welk van deze spellen we het leukst vinden! De kolonisten van Catan, Hector en Achilles, Caesar en Cleopatra, Waterloo... Stuk voor stuk uitdagende, strategische spellen, vaak met een geschiedkundige inslag. 

Hive


Ook weer een topper hier ten huize! Een strategisch bordspel zonder bord, maar met prachtige, zware, gegraveerde speelstukken. Probeer de koningin van je bijenkorf te beschermen tegen de aanvallen van de insecten van je tegenspeler en haal zelf haar of zijn koninging binnen!


Jammer genoeg lijkt dit spel niet meer nieuw verkrijgbaar (laat het me weten, mocht ik het verkeerd hebben!), maar als je dit tweedehands vindt: kopen! 
Algemeen Gezelschapspelstore