De Talentenhaven

Véronique Minnebo - Begeleiding van hoogbegaafde kinderen en jongeren
Antwerpen (Berchem)

De Talentenhaven - Wie?

Véronique Minnebo, ECHA deskundig in hoogbegaafdheid i.o.:

Ik startte de Talentenhaven in het voorjaar van 2014, nadat ik zelf, als moeder van drie (hoog)begaafde kinderen, elk met hun eigen verhaal en ontwikkeling, jarenlang advies, informatie en kennis had vergaard rond deze thema's. Ik volgde basis- en specialisatie-opleidingen bij Hoogbloeier Gent, Praktijk Hoogbegaafd Roosendaal, Ik leer anders Den Haag en Novilo. In september 2015 startte ik de postacademische opleiding Specialist in Gifted Education, aan het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Bij de Talentenhaven kun je terecht voor deskundig advies rond  hoogbegaafdheid en alles wat daarbij komt kijken. De focus ligt daarbij op hoogbegaafdheid bij kinderen (basisschoolleeftijd) en jonge adolescenten (tot ca 15 jaar) en vooral ook op hun ouders: wat kan het ouderschap van hoogbegaafde kinderen met zich meebrengen, wat doet de hoogbegaafdheid van je kind met jezelf als ouder, herken je je misschien in je kind, hoe kun je jezelf als ouder en zo ook je gezin meer in evenwicht brengen,...?

Daarnaast adviseer ik je graag omtrent materiaal en lectuur over en voor hoogbegaafde kinderen, zowel thuis als op school.

Naast advies over hoogbegaafdheid, bied ik ook enkele begeleidingstrajecten, specifiek voor hoogbegaafde kinderen. Deze trajecten hebben een doelgerichte opzet. Voor psychologische begeleiding kan ik je gericht doorverwijzen naar deskundige collega's.

Zowel thuis als op mijn werkplek geniet ik dagelijks van de bevlogen, intense en uitzonderlijk mooie momenten, die hand in hand gaan met het snelle denken, creativiteit, talent voor verbanden leggen, leergierigheid en humor van hoogbegaafde kinderen (en volwassen


Ik hoop dan ook dàt genieten en de kracht van hoogbegaafdheid met jou en je kind te mogen delen en ook jullie de nodige handvatten te bieden om samen tot bloei te komen.

Véronique Minnebo